Банички с телешко
Питателна закуска с апетитна плънка
Приготвяне
90 минути
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разтопете маслото, прибавете брашното, сол и разбъркайте добре. Върнете на огъня и бъркайте докато тестото започне да се отделя от стените на съда. Оставете леко да се охлади, прибавете яйцата и замесете еластично тесто. Оставете да се охлади за 1 час. Смесете през това време ситно нарязания лук, наситненото месо, натрошения хляб, маргарина и разбъркайте добре. Извадете тестото, отделете топчета от него, разстелете ги в ръка и в средата на всяко сложете от плънката. Загърнете добре краищата, поставете баничките върху намаслена хартия за печене и запечете до готовност при умерено загрята фурна – 30 минути на 180 градуса.
Още по темата
Каймата се запържва с лука, солта, черния пипер, 1яйце и магданоза. Оставя се да изстине. От тестото се нарязват правоъгълници. В средата на всеки се слага от плънката...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп