Банички „Охлюви”
Няма по-вкусна закуска от топла, домашно приготвена баница
Приготвяне
60 мин
Порции
15
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В 200 мл топла вода слагаме захарта и маята. Разбъркваме леко и оставяме да втаса. В дълбок съд сипваме брашното, половината олио, лимонадата и добавяме солта и разбитите яйца. Прибавяме втасалата мая и замесваме тестото. Готовото тесто разделяме на 3 чсти и от всяка разточваме тънка кора. Слагаме в тях орехите, след което ги завиваме. Нарязваме корите на парчета с дължина 3-4 см. Намазваме тава в останалото олио и подреждаме в нея оформените кори. Оставяме ги да втасат на топло. Печем баничките 30-40 мин във фурна, загрята на 180 градуса или докато се зачервят. Сипваме 1 кг захар в 1 л вода и ги оставяме да врят 10 мин на тих огън. Получения сироп оставяме да изстине, след което заливаме с него изстиналата баница.
Още по темата
Разстилате корите отделяте ги една от друга. Намазвате съвсем леко с една чаена лъжичка със зехтин единия лист кори и винаги се сгъват краищата (за да не изтече...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп