Баница с лимонов крем

Вкусна и свежа закуска за ценители


Приготвяне
90 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Приготвяме лимоновия крем, като в тенджера сипваме прясното мляко, плодовия сок и добавяме жълтъците от яйцата, захарта, щипка сол, настърганата кора на плодовете и предварително разбитото с малко вода нишесте. Разбъркваме непрекъснато и оставяме да се вари на среден огън, докато сместа се сгъсти. Махаме от огъня и оставяме да изстине, като продължаваме да разбъркваме. В намазана с олио тава и слагаме 6 кори, като всяка от тях намазваме с олио. Разделяме получената смес въврху всички кори. Нарязваме корите на парчета и ги слагаме да се пекат 30 мин в загрята фурна на 180 гр. След като изстинат, ги поръсваме с пудрата захар и канелата.
Още по темата

Разбийте яйцата, добавете олиото, киселото мляко, царевичното брашно и бакпулвера. Вземете една кора, намажете с олио и сложете друга отгоре. Намажете със сместа от...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп