Вита баница със сирене

Вита баница със сирене Лакомник
Вита баница със сирене
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За тестото:

800 г брашно

300 мл вода

1 с.л. олио

1 с.л. оцет

1 ч.л. сол

За плънката:

100 г масло

400 г сирене

3 яйца

2 с.л. кисело мляко

1 ч.л. сода за хляб

Начин на приготвянe

От брашното, малко сол и вода се омесва средно твърдо тесто, което се разточва на кори. Тестото разделете на топчета, по-големи от яйце и започнете точенето. Докато кората е още малка, не се навива на точилката и се завърта с ръка. При разточването масата и точилката поръсете с малко брашно, за да не лепне тестото. След като кората стане по-голяма, започнете навивате около точилката, като при това навиване става точенето с две ръце. Точенето започва от средата на точилката, като ръцете постепенно отиват към края на кората и точилката. При навиването кората е разточена повече в едната посока, а трябва да е равномерно. За целта кората навийте до края върху точилката, повдигнете, поръсете върху масата малко брашно, за да не залепва и след това развийте кората от точилката върху масата, така че следващото навиване да бъде перпендикулярно на първото. При всяко разточване се ръси брашно, така 5-6 пъти. Ако кората е дебела, още се точи.

Разбийте содата в киселото мляко и добавете към разбитите яйца и сиренето. Разбъркайте добре. Корите поръсете с разтопено масло и плънка и навийте на руло, като ги редите в намаслена тава в кръг така че да се получи вита баница. Поръсете баницата с останалото масло и печете около 30 минути в предварително загрята фурна 220 градуса или до получаване на златиста коричка.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц