Бананов чийзкейк
Нежен и деликатен, топящ се в устата чийзкейк
Приготвяне
45 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Смелете бисквитките в блендер или ги счукайте, а след това добавете към тях разтопеното масло. Отново смелете за няколко секунди и разстелете равномерно бисквитеното тесто по дъното на формата за чийзкейк. Сложете желатина в чашата и сипете към него 6-7 супени лъжици гореща вода и разбъркайте добре, за да се разтвори. В блендер смелете бананите, изварата, сметаната, ванилията и пудрата захар. Пресипете крема в купа и бавно и внимателно добавете желатина, като трябва да бъркате непрекъснато. Полученият желатинов крем се разпределя равномерно върху бисквитения блат. Чийзкейкът се покрива с фолио и се слага в хладилник за 3-4 часа. Преди да сервирате украсете с парченца банани, сметана или шоколад.
Още по темата
В средно голяма купа смесете смлените бисквити, 3 супени лъжици захар и разтопеното масло. Направете маслената смес, необходима за блат на чийзкейка. Разстелете сместа...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп