Бадемови сладки
Изкусителни лакомства за хапване през целия ден
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В направената ямичка в брашното се слагат пудрата захар и нарязаните на дребно бадеми, разтопеното масло, настърганата лимонова кора, яйцето, сметаната и солта. Желателно е бадемите предварително да се обелят. За целта се попарват с вряла вода и престояват в нея 3-4 минути, обелват се, подсушават се в силна фурна и се нарязват на дребни парченца.
Омесва се тесто, което престоява на хладно около 15 минути. Разточва се кора с дебелина 0,5 см, от която с малка чашка се изрязват кръгчета. Всяко от тях се намазва с жълтък и се нарежда в намаслена тава. Пекат се в умерена фурна около 10-15 минути до приятно зачервяване.
Още по темата
Пресейте брашното в голяма купа. След това добавете към него маслото, което трябва да е нарязано на парченца и ги направете на трохи. Прибавете и захарта, жълтъците,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп