Бадемови сладки "Макарони"

Бадемови сладки "Макарони" Лакомник

Направете у дома малките десертчета, които подлудиха света

Бадемови сладки "Макарони"
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За сладкишите:

200 бадеми (смлени на брашно)

300 г пудра захар

5 белтъка

60 г захар

За кафения пълнеж:

75 сметана

1 с.л. разтворимо кафе

250 г марципанова смес

15 мл ликьор

За марципана:

125 г бадеми (смлени на брашно)

125 г пудра захар

50 мл вода

За малиновия пълнеж:

250 г захар

2 ч.л. нишесте

400 г малини

сок от 1/2 лимон

За фъстъчения пълнеж:

80 мл сметана

30 г фъстъчено масло

250 г марципанова смес

Начин на приготвянe

За да приготвите сладкишите смесете пресятото бадемово брашно, разбийте белтъците със захарта на сняг за около 10 минути и внимателно разбъркайте с брашното. Пресипете тестото в силиконова тава за печене или върху хартия за печене. Запечете за 12 минути при загрята до 170 градуса фурна и извадете.

Пригответе кафения пълнеж като разбъркате пудрата захар с бадемовото брашното, прибавете водата, разбъркайте и загрейте докато сместа се сгъсти и не останат бучки. Кипнете сметаната и кафето, прибавете постепенно брашнената смес и разбърквайте докато се получи марципан.

Пристъпете към приготвянето на малиновия пълнеж, като кипнете малините захарта, нишестето, лимоновия сок и варите за 2 минути и оставете да се охлади.

Пригответе фъстъчената плънка като смесите сметаната с фъстъченото масло и марципановата, кипнете, разбъркайте.

Сипете на равни пластове пълнежите по тяхната последователност и оставете да се охладят.

Още по темата
Още по темата
Бадемови бръмбарчета "2 лева"
Разбиват се добре маслото със захарта, прибавят се жълтъците, брашното и се замесва тесто. От тестото се късат топчета колкото орех, потапят се в разбитите белтъци и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц