Бадемова торта
Невероятна домашна вкусотия за десерт
Приготвяне
60 мин
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Огнеупорна кръгла тава се застила с хартия за печене или се намаслява и набрашнява. Фурната се загрява на 180 С. Бадемите се смилат и се разбъркват с пудрата захар. Белтъците се разбиват на твърд сняг. Прибавят се бадемите със захарта и внимателно се разбърква. Тестото се прехвърля в тавата. Блатът се пече 15-20 минути и се оставя да изстине, след което се разделя на две части.
В отделен съд се смесват жълтъци, захар, нишесте, мляко и есенция. Вари се на водна баня като се бърка непрекъснато. Охладеният крем се разбива с миксер на средна скорост, като се прибавя постепенно омекналото масло.
Двете равни части на блата се слепват с крема и се поръсва с филираните бадеми. Готовата торта се оставя в хладилника да стегне.
Още по темата
Загрейте фурната на 170 градуса. Разбийте мекото масло заедно с пудрата захар. Прибавете лимоновата кора и ванилията и разбийте, заедно с яйцето. Накрая сгъстете с...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп