Ароматни пържоли с пюре от бял боб

Апетитна и лесна идея за обяд за 25 минути


Приготвяне
25 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Загрейте фурната на 180 градуса и намажете пържолите със зехтин. Подправете със сол и пипер на вкус. Загрейте намаслен тиган на умерен огън и запечете докато покафевеят. Отстранете и ги намажете с чесъна. Преместете ги в намаслена тавичка, поръсете с листенца розмарин (може и сух) и запечете за 5-10 минути, да пуснат сос. Увийте ги в алуминиево фолио.
Изцедете боба и го сложете в тенджера. Загрейте на умерен огън на котлона, добавете зехтина, чесъна и розмарина и разбъркайте добре за 4-5 минути. Подправете със сол и пипер и добавете още зехтин, ако е необходимо, докато получите пюре.
Сервирайте пържолите, гарнирани с пюре, поръсено със зехтин, и украсени със стръкче розмарин.
Още по темата

Поръсете сол и пипер върху пържолите. Разбийте яйцата. Покрийте пържолите първо с брашно, после с яйце, после с галета. Загрейте тиган на средно силен огън. Добавете...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп