
Чудесно предложение за богата и разнообразна салата




Марулята се нарязва на дребно, лукът, доматите и краставиците - на кубчета. Репичките се почистват и нарязват на колелца. Обезкостените маслини се нарязват на колелца. Листенцата на ментата и магданозът също се наситняват. Всичко дотук се слага в голяма купа. Арабската питка леко се разрязва и се слага в умерена фурна да се запече за няколко минути. През това време се приготвя дресинг - зехтина, горчицата, оцета, солта и щипка пипер се разбъркват добре и се изсипват върху нарязаните зеленчуци. След това всичко се разбърква добре. Отгоре се начупва арабската питка (трябва да е хрупкава) на малки парчета и отново се разбърква. В друга купичка се смесва мляко, тахан, сол, пипер, наситнен копър и се разбъркват много добре. При сервиране се сипва малко от салата в чиния, поръсва се малко сумак, отгоре се слагат няколко лъжички от млечната смес. За завършек се наръсва със сушен босилек и салатата се сервира.

