Ананас фламбе
Невероятно сладко изкушение за професионалисти
Приготвяне
30 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Ако ползваме пресен ананас го обелваме, нарязваме на филийки и отрязваме вътрешната твърда част на ананаса. Ако ползваме ананас от консерва изваждаме го от консервата и оставаме в цeдка да се изцеди от сока. Стопяваме маргарина в голям тиган на слаб огън и прибавяме захарта. Изсипваме сока от лимона, настърганата кора на лимона и оставяме сместа да се сгасти и да се карамелизира. Прибавяме парчетата ананас и ги обръщаме за 2 мин. Посипваме с канела. На края прибавяме текилата, махаме от огъна и запалваме. Ако искате поднесете запаления ананаса пред гостете Ви или го прехварлете в чиния.
Още по темата
Готовият кекс се разтрошава, смесва се с топло масло и бадеми. Получената смес се поставя във форма за кекс и се заглажда. Оставя се за 30 минути да се охлади. През...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп