Италианският й съпруг я изкушава с автентични рецепти за паста
Съпругата на Владо Пенев в „Под прикритие” Лилия Маравиля е отлична кулинарка досущ като героинята от сериала си. Актрисата, която стана широко известна като жената на инспектор Попов в кримката, в реалния живот е омъжена за италианец – Лука, от когото е взела и странната си фамилия. За това и тя най-много обича пастата, която винаги хапва с удоволствие. Никога обаче не я приготвя, защото макар да е научила много автентични рецепти от мъжа си, не умее да ги прави като него.
„Обожавам всички разновидности. Имаш ли зехтин и малко подправки, вкусната вечеря с паста е гарантирана”, обяснява Лилия. Мъжът й Лука я глези с вкусни спагети, канелони и дори лазаня.
Двамата си имат изграден режим в кухнята - на обяд ядат паста или ризото, което прави Лилия, а вечер менюто им се състои предимно от салати и някакво месо или риба.
Актрисата е яла паста и с Владо Пенев, с когото играят семейство в сериала, но само на снимачната площадка.
Лилия не обича да се затваря в кухнята за дълго. Приготвя манджите си бързо и с желание, затова винаги стават вкусни. „Не е кой знае каква философия. Аз много се чудя на някои жени, които казват, че не могат да готвят, мисля си, че е по-скоро въпрос на желание. Още повече има толкова информация в интернет, дори снимки на ястията”, казва актрисата.
Актрисата признава, че внимава с хапването, за да пази тънката си талия и избягва тестеното. Сладкиши не прави, защото не може да им устои. „Не мога без сладко. Аз съм почитателка на черния шоколад, и винаги си имам по малко вкъщи и когато много ми се дояде, хапвам по едно парченце”, признава Лилия. Тя избягва да купува салами и кренвирши и предпочита прясното месо, което да си сготви. Ето и любимата й рецепта за етиопски специалитет, която също е научила от съпруга си.
Етиопски месен специалитет
Продукти
телешко или свинско месо от шол
бербере - смес от 110 етиопски подправки, които тя замества с български - червен и черен пипер, чесън на прах, подправка за скара и други според вкуса ви
по една връзка пресен чесън и зелен лук
Приготвяне
Нарязваме месото на парчета като за кебап. Смесваме го с нарязаните на ситно зелен лук и чесън. Оставяме го да престои така известно време. Задушаваме го леко на слаб огън и отново оставяме месото за около 5 минути, за да поеме от аромата на чесъна и лука.
Готвим на тиган до готовност за около 4-5 мин, като овкусяваме с посочените подправки. Добавяме по желание малко червено вино и един настърган домат и готвим още няколко минути.