Агнешки котлети с горчичен сос

Агнешки котлети с горчичен сос Лакомник
Агнешки котлети с горчичен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г агнешки котлети

60 мл бяло вино

4-5 скилидки чесън

горчица

2 дафинови листа

Начин на приготвянe

Правим маринат от малко горчица, един дафинов лист и 1 скилидка чесън. Добавяме малко олио, оцет и черен пипер. Намазваме обилно котлетите с тази смес и ги оставяме на студено за поне 12 часа. След това ги прехвърляме в тавичка да се пекат до готовност. От време на време проверяваме и обръщаме да се опекат и от другата страна. Докато те са във фурната, приготвяме сос в тенджерка. Той се прави от мазнината от печенето на месото, като към нея се добавя виното, слага се и вторият дафинов лист. Отново добавяме малко горчица. Разбъркваме добре и оставяме да поври за няколко минути. Поднасяме всеки от котлетите, полят обилно с винения сос. 

Още по темата
Още по темата
Агнешки котлети с аспержи и сос Уорчестър
Агнешките котлети се запържват в дълбок съд до златист цвятот двете страни, след което се изваждат и в същата мазнина се задушава нарязания на дребно стар лук и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц