Яйчен крем с бял шоколад

Яйчен крем с бял шоколад Лакомник

Невероятен италиански крем - истинска наслада за сетивата

Яйчен крем с бял шоколад
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 л пълномаслено мляко
6 яйца
200 гр захар
100 г царевично нишесте
100 бял шоколад

Начин на приготвянe

Нарежете белия шоколад на малки парченца и го оставете настрана. Сложете млякото в голяма тенджера на слаб огън, но без да се оставя да заври. Междувременно разбийте жълтъците със захарта, след това добавете нишестето и разбъркайте. Внимателно добавяйте яйчната смес към млякото като разбърквате непрекъснато с тел. Бъркайте докато крема се сгъсти. Свалете от огъня и добавете шоколада като разбърквате, докато шоколадът се разтопи напълно. Оставете да се охлади и поднесете в десертни чаши.

 

Още по темата
Още по темата
Яйчен пудинг със стафиди
Сваряваме гриса в подсоленото с щипка сол мляко и го охлаждаме. Прибавяме лимоновата кора, стафидите и жълтъците, разбъркваме. Накрая прибавяме разбитите на твърд...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц