Чорба с кюфтенца

Чорба с кюфтенца Лакомник

Една от най-любимите и най-популярните български супи

Чорба с кюфтенца
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

150 г кайма

40 г масло

1 глава лук

1 морков

½ глава целина

40 г ориз

1 яйце

1 к.ч. кисело мляко

1 с.л. брашно

сол

оцет

магданоз

черен пипер

Начин на приготвянe

Каймата се омесва с ориза, сол, черен пипер, магданоз, част от лука и с намокрени ръце се оформят малки топчета. Настърганите целина и морков и останалата част от лука се задушават в мазнината, прибавя се брашното и се залива с гореща вода. Щом заври, се слагат внимателно топчетата и супата ври 20 мин. Прибавя се оризът и ври още 20 мин. Готовата супа се застройва с разбитото яйце в киселото мляко.

Още по темата
Още по темата
Чорба от свинско месо
Месото се нарязва на дребни парченца, залива се със студена вода и се вари. При кипване пяната на бульона се отстранява до бистрота. Посолява се на вкус. Прибавят се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц