Рибена пита (стъпка по стъпка)

Рибена пита (стъпка по стъпка) Лакомник

Апетитна идея за вкусен и ефектен специалитет, който да хапвате и на закуска

Рибена пита (стъпка по стъпка)
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

370 г брашно

100 мл прясно мляко

10 г мая

1 яйце

50 г захар

1 ч.л. сол

70 г масло

400 г филе от сьомга

120 г моцарела

1 люта чушка (по желание)

150 г домати

Начин на приготвянe

Смесете маята с топлото мляко, прибавете захар, сол, разтопеното масло, яйце, брашното и замесете тесто. Покрийте и оставете в хладилника за 3 часа. Извадете и оставете да престои за час на стайна температура. Размесете отново и го разточете в кръг с дебелина 0,6 см, а в края изтънете до 3,5 см. По края сложете от нарязаната риба.

Покрийте рибата с тестото в края и добре залепете. Нарежете парчета.

Нарежете останалата риба и я сложете в средата на питата. Отгоре наредете нарязаните домати, чушка, подправете на вкус и покрийте с нарязаната моцарела. Оставете на топло за около 30 минути в намаслената тава в която ще печете. Намажете с жълтък по желание и запечете питата за около 30 минути при 180 градуса. 

Още по темата
Още по темата
Празнична пита
Разтворете маята и захарта в 100 мл топло мляко, покрийте и оставете на топло да втаса 10 минути. В купа пресейте брашното и солта. Направете в средата кладенче и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц