Пилешки гърди с ориз и гъби

Пилешки гърди с ориз и гъби Лакомник

Лесен начин да сготвите вкусно за цялото семейство

Пилешки гърди с ориз и гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 парчета пилешки гърди Пеперуда

1 1/2 ч.ч. кафяв ориз

200 г пресни гъби

1 морков

1 малка глава целина

1 глава лук

1 ч.л. сол

1 ч.л. мащерка

1 к.ч. мазнина за готвене

1 ч.ч. настърган кашкавал/гауда

Начин на приготвянe

Пилешките гърди се разполовяват на две и всяка половинка на още две. Оризът се накисва предварително за едно денонощие във вода. Зеленчуците се нарязват. Взема се тава за печене. Най- напред се разстила набъбналият ориз  и зеленчуците. Поръсва се сол и мащерка. Съставките се объркват и заглаждат. Пилешкото се заравя в ориза. Гъбките се редят около парчетата месо. Поливат се 3 ч.ч. вода и 1 к.ч. мазнина. Тавата се покрива с фолио за печене. Ястието се пече около 60 минути. После се отделя фолиото. Поръсва се настърганата гауда. При необходимост се добавя вода и се връща за допичане.

Още по темата
Още по темата
Пилешки гърди с подлютен лимонов сос
Пилешките гърди се овалват в брашно, разбитите яйца и се пържат в добре сгорещено олио за 3 минути. Изваждат се в голяма чиния. В същата мазнина се изсипват каперсите,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц