Милфей с портокали и крем

Милфей с портокали и крем Лакомник

Неустоимо вкусен и бърз десерт за неделния следобед

Милфей с портокали и крем
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 лист бутер тесто

50 г пудра захар

5 потокала

4 жълтъка

60 г захар

6 с.л. брашно

200 мл прясно мляко

100 г сметана

1 пакетче ванилия

1/2 ч.ч. коняк 

Начин на приготвянe

Смесваме жълтъците и захарта и ги разбиваме, докато побелеят. Прибавяме към тях брашното. Оставяме прясното мляко да заври, прибавяме към него жълтъците и разбъркваме. Сипваме сместа в тенджера и я слагаме на среден огън. Разбъркваме, докато се сгъсти, и доливаме коняка и ванилията. Оставяме сместа да изстине и я прибираме в хладилника. Разбиваме сметаната и прибавяме към получения крем. Разстиламе бутер тестото в тава с оризова хартия и печем 20 мин във фурна, загрята на 180º. Изваждаме от печката и щом изстине, разрязваме на три части. Първите две кори намазваме с крем, върху който подреждаме нарязания на филийки портокал. Слагаме ги една върху друга, а върху тях оставяме третата кора, поръсена с 5 с.л. пудра захар.  

Още по темата
Още по темата
Бутер тесто с череши
Измиваме черешите и изваждаме костилките. В тенджера слагаме 200 мл. вода с 50 гр. захар поставяме на среден огън и оставаме да врят черешите за 10 мин. Изваждаме ги...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц