Лучен пай с гъби

Лучен пай с гъби Лакомник
Лучен пай с гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

100 г масло (за тестото)

1,5 ч.ч. сметана (2 с.л. за тестото, 1 с.л. за плънката)

2 с.л. нишесте (за тестото)

3 яйца

1 ч.ч. брашно (за тестото)

6 глави лук

300 г гъби

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Нарежете лука на кръгчета и го запържете до златисто, като подправите на вкус. Нарежете на ситно гъбите и ги прибавете към лука, като продължите да запържвате до готовност и оставете да се охлади. Разтопете маслото, прибавете сметаната, нишестето и брашното. Замесете гладко тесто и разделете на две равни части. Разбийте сметаната с яйцата. В намаслена тава разточете едната част от тестото, като оставите краищата от вън. Сложете на равен слой от плънката, залейте със сметаната и яйцата и покрийте с останалата част от тестото, като върху него завиете и краищата. Намажете с жълтъка и печете за 40-60 минути при 180 градуса. 

Още по темата
Още по темата
Френски лучен пай с риба (стъпка по стъпка)
Смесете брашното със сол, маята и разбъркайте. Добавете около 150 мл топла вода и добавете маслото. Замесете тестото, покрийте тестото и оставете за 1 час. Нарежете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц