Зелен фасул с кайма

Зелен фасул с кайма Лакомник

Апетитна, икономична и бърза идея за делничните дни

Зелен фасул с кайма
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г зелен фасул

300 г кайма

4-5 скилидки чесън

копър

1 глава кромид лук

1 морков

червен пипер

сол

Начин на приготвянe

Изчистваме и нарязваме зеления фасул. За около 10 минути го варим във вряща солена вода. В нагорещено олио запържваме на ситно нарязания лук, морков, чесън и каймата. След това добавяме отцедения зелен фасул, овкусяваме със сол и червен пипер. Заливаме с 200 милилитра вода и варим 20-25 минути. След като е готов добавяме копъра. 

Още по темата
Още по темата
Свински дроб със зелен фасул
Дробът се бланшира в кипяща подсолена вода за 3-4 минути. Изважда се и се нарязват на парченца. Задушава се в сгорещено краве масло за 3-4...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц