Гювеч с булгур

Гювеч с булгур Лакомник
Гювеч с булгур
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г телешко месо

3 глави лук

4 домата

4 чушки

300 г гъби

1 к.ч. булгур

3 скилидки чесън

1 с.л. чубрица

олио

черен пипер

магданоз

Начин на приготвянe

Месото се нарязва на порции и се запържва в дълбок тиган или тенджера. Прибавят се нарязаните лук, гъби, чушки, чесън и се поръсват с чубрица и черен пипер. Заливат се с 3 ч.ч. гореща вода и ястието се вари на тих огън, докато омекне месото. Добавя се измитият булгур и нарязаните на кубчета домати. Гювечът се вари още 20-30 минути и се поръсва с магданоз.

Още по темата
Още по темата
Телешки гювеч с гъби
Накиснете гъбите във вода за 25-30 минути, измийте добре и сварете в кипяща вода за 10 минути, изцедете. Измийте добре месото и варете до готовност за около 30-45...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц