Бутер пай с пиле и бамя

Бутер пай с пиле и бамя Лакомник
Бутер пай с пиле и бамя
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 филии бекон

900 г пилешки бутчета, обезкостени

сол на вкус

3 с.л. зехтин

1/4 с.л. брашно

1 с.л. пилешки бульон

 4 стръка целина.

1 глава лук

1 червена чушка

1 с.л. готови подправки по избор

450 г бамя

430 г домати от консерва

495 г бутер тесто

Начин на приготвянe

Запържете бекона до златисто и извадете върху салфетка. Подправете пилешкото месо със сол и го запържете мазнината от бекона до златисто и извадете. В същия тиган загрейте 2 с.л. зехтин, прибавете брашно и запържете, залейте с бульона, разбийте с вилица, оставете да кипне. Оставете да кипне за минута, разбъркайте и отнемете от огъня. Загрейте фурната до 200 градуса. Запържете в 1 с.л. зехтин, целината, лука, чушките и гответе докато омекнат. Подправете на вкус, прибавете зеленчуците в пилешкия бульон, добавете бамята, доматите, подправете и оставете да кипне. Прибавете пилето, бекона, намалете огъня и гответе до готовност. Сипете получената смес в тава, покрийте с тесто и запечете за около 35 минути.

Още по темата
Още по темата
Пай с телешко и зеленчуци
Бутер тестото се изважда от хладилника непосредствено преди готвене. Обелете и сварете картофите в леко подсолена вода и ги намачкайте с вилица на пюре. Лукът...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц