Бисквитена торта с цедено мляко

Бисквитена торта с цедено мляко Лакомник

Бисквитената торта е един от най-любимите и лесни за приготвяне десерти

Бисквитена торта с цедено мляко
Време за приготвяне
Приготвяне
30 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 пакета обикновени бисквити

1 кофичка цедено кисело мляко + 3 с.л. обикновено

250 мл сладкарска сметана

1 1/2 ч.ч. пудра захар

прясно мляко за напояване на бисквитите


Начин на приготвянe

В купа разбийте киселото мляко с 1 чаена лъжичка пудрата захар. С другата1/2 чаена лъжица пудра захар разбийте течната сметана до получаване на пухкав крем. Смесете двете млечни смеси и разбърквайте до получаване на крем. Започнете да редите тортата по обичайния начин – ред натопени в прясно мляко бисквити, ред крем от мляко и така до свършване на продуктите. Завършете със слий крем, който украсете по желание. Оставете тортата престои в хладилник 4 часа, за да стегне добре.

Още по темата
Още по темата
Бисквитена торта с ванилов крем
В тенджерка сложете захарта, царевичното нишесте и солта. Прибавете млякото и разбитите жълтъци. Започнете да бъркате, докато заври и започне да се сгъстява. После...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц