Бисквитена торта с шоколад
Невероятно вкусен домашен десерт
Приготвяне
90 мин
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В подходящ съд с 1/2 ч.ч. вода слагаме 150 г шоколад, какаото и захарта. Разбъркваме и щом заври, добавяме маслото. Продължаваме да разбъркваме, докато маслото се разтопи. Сваляме от огъня и заделяме 1/4 от получената смес. В друг съд сипваме прясното мляко и доливаме коняка. Потапяме бисквитите, след което ги подреждаме на 2 реда в тава и между тях разделяме получения крем. Разбъркваме сметаната с 2 с.л. пудра захар и заделения шоколадов крем. Намазваме с тях тортата и отгоре настъргваме останалия шоколад. Прибираме бисквитената торта в хладилника за 4 часа.
Още по темата
В брашното се прави кладенче и в него се слагат разтопеното масло, захарта и яйцата, разбити в прясното мляко. Прибавят се бакпулверът, канелата и счуканите...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп