Баница по моравски

Баница по моравски Лакомник

Интересно предложение за хапване по всяко време

Баница по моравски
Време за приготвяне
Приготвяне
2 1/2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

300 г брашно

1 яйце

150 г масло

1 ч.ч. вода

1 щипка сол

За плънката:

400 г свинско месо

500 г картофи

2 глави лук

1 ч.ч. бяло вино

40 мл олио

сол

черен пипер

ким

магданоз

Начин на приготвянe

Месото се нарязва на малки парчета и престоява в марината от 1 глава лук, магданоз, бялото вино, ким, сол и черен пипер. Тестото се приготвя от брашното, солта и маслото, които се стриват между дланите, докато стане на трохи. Тази маса се размесва с водата, меси се енергично и се разделя  на две топки, които се оставят на студено. Месото се отцежда от маринатата и се запържва в олиото с 1 глава лук, картофите нарязани на кръгчета, сол и черен пипер. Тестото се разточва на две кори с формата на тавата за баницата. Едната кора е по-малка и се слага в тавата. Отгоре се изсипва плънката и краищата се намазват с разбито яйце. Покрива се с втората кора и се притискат краищата, за да се слепят. Баницата се намазва с яйце, а в средата се прави дупка, в която се слага навито на тръбичка фолио. Пече се в умерена фурна 1,5 часа.

Още по темата
Още по темата
Кори за баница
Брашното се пресява и леко се затопля. В направената ямичка се слагат последователно яйцето, киселото мляко, олиото, оцетът и солта. Налива се по малко вода и се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц