Ароматно свинско с печурки

Ароматно свинско с печурки Лакомник
Ароматно свинско с печурки
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1,5 - 2 кг свинско месо

500 кг гъби печурки

6-7 скилидки чесън

1 глава лук

олио

черен пипер на зърна

3 с.л. брашно

1 ч.л. куркума

1 щипка мащерка

сол

Начин на приготвянe

Нарязва се месото на порции, които се потапят в размитото с вода брашно и подправките. Нарежда се в тава, поръсва се с олио, скилидките чесън, лук и се долива 2 ч.ч. вода. Покрива се с фолио и се пече в загрята фурна на 180 С. След около час се слагат нарязаните печурки и се пече още около 30 минути. После фолиото се маха и месото се дозапича за 10 минути до зачервяване. Сервира се с картофи, ориз или друга гарнитура.

Още по темата
Още по темата
Ароматно свинско в хрупкаво тесто
Смесете подправките за маринатата, прибавете зехтина, намажете месото и оставете в хладилника за час. Нарежете моркова, лука, целината, чушката и запържете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц