Ароматно агнешко с гъби

Ароматно агнешко с гъби Лакомник

Невероятно вкусно и лесно предложение за празничната трапеза

Ароматно агнешко с гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
120 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1.5-2 кг агнешко месо

400 г гъби 

3-4 скилидки чесън

олио

черен пипер

2 с.л. брашно

1 ч.л. куркума

щипка мащерка

щипка майорана

1 клонка девесил

джоджен

Начин на приготвянe

Месото се нарязва на порции, които се овалват в смес от размитото с вода брашно и подправките. Нарежда се в тава, поръсва се с олиото и се долива около 1 и 1/2 ч.ч. вода. Покрива се с фолио и се пече в загрята фурна на 200С. След 1 час и 40 минути се слагат нарязаните печурки и се пече още около 30 минути. След това фолиото се маха и месото се дозапича за 10 минути до зачервяване. Поднесете с гарнитура по желание.

 

Още по темата
Още по темата
Ароматно агнешко в гювеч
Сокът от лимона, зехтинът, червеният пипер, мащерката, салвията, розмаринът, солта, чесънът и черният пипер се разбъркват в купичка. Агнешкото месо се измива и се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц