Шоколадова торта

Шоколадова торта Лакомник

Много лесна домашна рецепта, от която ще си оближете пръстите

Шоколадова торта
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

100 г натурален шоколад

160 г захар

180 мл прясно мляко

3 яйца

4 с.л. масло

3 пакетчета ванилия

200 г брашно

1 ч.л. бакпулвер

1/2 л сметана

3 с.л. пудра захар

2 с.л. какао

2 с.л. едро настърган млечен шоколад

щипка сол

мазнина и брашно за намазване и поръсване на тортената форма. 

Начин на приготвянe

Разтопете шоколада. Разбийте жълтъка с 60 г захар и 80 мл прясно мляко. Смесете с шоколада и оставете да изстине. Разбийте 3 белтъка с 2 с.л. захар на гъста пяна. Разбийте маслото с 1 ванилия и пудрата захар на пяна. Смесете я с два жълтъка, 100 мл прясно мляко и солта. Разбъркайте брашното с бакпулвера. Внимателно прибавете към него шоколадовата смес и накрая белтъчната. Изсипете в намаслена и поръсена с брашно тортена форма с диаметър 22 см. Изпечете в загрята до 180 градуса фурна 40-45 мин. Оставете да изстине. Разбийте сметаната с ванилията и останалата захар на гъста пяна, смесе­те с какаото. Разрежете блата хоризонтално на две. Намажете долния с част от разбитата сметана, покрийте го с втория. Намажете останалата сметана на дебел слой и посипете с едро настъргания шоколад.

Още по темата
Още по темата
Кейк с праскови
Загрейте фурната до 180 градуса. Леко намажете продълговата формичка за кейк с 1 чаена лъжичка зехтин. Бланширайте прасковите в тенджера е вряла вода 4-4 за 20 секунди...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц