Чесново пиле с мащерка

Чесново пиле с мащерка Лакомник
Чесново пиле с мащерка
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 мл пилешки бульон

2 с.л. олио

3-4 клончета от мащерка

100 г зехтин

300 г бяло вино

1 кг пилешки бутчета или гърди

3-4 глави чесън

1 шепа пресен магданоз

черен пипер на вкус

сол на вкус

Начин на приготвянe

Нарежете пилето на порции, залейте с виното и зехтина, прибавете едро нарязания чесън, мащерката, разбъркайте добре и оставете да се мариноват за около 2-3 часа в хладилника. Извадете пилето от маринатата, като я запазите. Загрейте олио и запържете пилето от двете страни до златиста коричка. Прибавете маринатата с подправките, бульона, оставете да кипне и задушете под капак за 30 минути. Сервирайте като поръсите със ситно нарязания магданоз.

Още по темата
Още по темата
Пай с пиле и броколи
Към брашното добавете маслото, нарязано на парченца, щипка сол, студената вода. Замесете меко еластично тесто и го завийте в прозрачно домакинско фолио. Поставете го...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц