Чесново пиле с мащерка
Приготвяне
45 минути
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарежете пилето на порции, залейте с виното и зехтина, прибавете едро нарязания чесън, мащерката, разбъркайте добре и оставете да се мариноват за около 2-3 часа в хладилника. Извадете пилето от маринатата, като я запазите. Загрейте олио и запържете пилето от двете страни до златиста коричка. Прибавете маринатата с подправките, бульона, оставете да кипне и задушете под капак за 30 минути. Сервирайте като поръсите със ситно нарязания магданоз.
Още по темата
Към брашното добавете маслото, нарязано на парченца, щипка сол, студената вода.
Замесете меко еластично тесто и го завийте в прозрачно домакинско фолио. Поставете го...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп