Френска яхния

Френска яхния Лакомник
Френска яхния
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Десислава Чолакова
Лакомник Необходими продукти

300-400 г свинско месо

3 с.л. доматено пюре
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 морков
2-3 топчета спанак (по желание)
1 кубче бульон
мащерка
розмарин
черен пипер
дафинов лист

 

Начин на приготвянe

Запържваме месото с малко брашно в олио. След като се зачерви, добавяме доматеното пюре, лука, чесъна и моркова.

Добавяме подправките и малко вода и похлупваме с капак. Задушаваме до готовност около 30-40 минути.

Още по темата
Още по темата
Бирена яхния с телешко месо
Нарязаното на порции месо се задушава в маслото. Добавя се нарязания лук, брашното и се пържи до златисто. Накрая се поръсва с червения пипер, разбърква се, посолява...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц