Френска торта с къпини

Френска торта с къпини Лакомник

Изкусително предложение за красива и вкусна торта

Френска торта с къпини
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

за 5 бр.блатове:
1 яйце 
200 мл прясно мляко 
⅔ чаена чаша захар 
50 грама краве масло 
2 супени лъжици мед 
1 пак.бакпулвер 
2 ⅔ чаени чаши брашно 

за крема: 
1 кг заквасена сметана 
1 и 1/2 чаена чаша пудра захар 
1 бурканче сладко от къпини

Начин на приготвянe

Разбивате с помоща на миксер маслото, захарта и яйцето, добавяте прясното мляко, а след това и меда. След това изсипвате сместа в съд го слагате на котлона да заври. Сместа трябва да поври на тих огън около 10 минути, докато се сгъсти и придобие леко златист карамелен цвят като бъркате постоянно. Към поизстиналата смес добавяте брашното с бакпулвера и омесвате тесто. Разделете го на топки. Разточвате всяка топка на тънък кръгъл блат.

В голяма тава, най-добре в тавата на фурната, поставете хартия за печене, върху която поставете блата. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 5-6 минути. След като извадите блата от фурната докато още е топъл го изрязвате с ринг форма. 

Кремът за френската селска торта приготвяте като разбъркате добре с миксер заквасената сметана и захарта. Може да се добавят и 2 ванилии към крема. Сглобявате тортата като върху блата слагате от крема, след което напръсквате с 2-3 чаени лъжици от сладкото от къпини и малко от смлените орехи. Повтаряте процедурата, докато блатовете и крема свършат. Отгоре поръсвате френската селска торта обилно със смлените орехи и оставяте в хладилника за 3-4 часа, за да могат блатовете да се напоят добре. Най-добре е да престои едно денонощие. Преди сервиране освободете внимателно от ринга и отново поръсете с орехи.

 

Още по темата
Още по темата
Френска селска торта
Яйцето и захарта се разбиват добре и към тях бавно се добавят млякото, медът, содата и маргаринът. Получената смес се сварява на бавен огън до златист цвят. Това...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц