Торта с орехов крем
Лесна и икономична домашна рецепта за изкусителен десерт
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Яйцата се разбиват добре със захарта, прибавят се пресятото брашно и настърганата лимонова кора. Разбърква се добре и се изсипва в тортена форма, покрита с намаслена хартия. Пече се в умерена фурна. Кремът се приготвя, като се разбива омекналото масло със захарта и се прибавят едно по едно яйцата. Орехите се попарват с горещото мляко, оставят се да изстинат и се прибавят към маслото. Изстиналият блат се разрязва на два пласта, между тях се слага част от крема и с останалия крем тортата се намазва отвсякъде.
Още по темата
В събота следобед ви предлагаме да изненадате близките или гостите си с най-любимите десерти на малки и големи - шоколадови торти. Избрали сме рецепти за вкусни...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп