Тиквен пай

Тиквен пай Лакомник

Есенна романтика в кухнята

Тиквен пай
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг тиква
125 г царевично нишесте
1 ч.ч. захар
150 г нарязани бадеми
4 яйца
кората на 1 лимон и 1 портокал
1 с.л. ром
2 чаени лъжички канела


Начин на приготвянe

Обелете и нарежете на парчета тиквата, а след това я сгответе на пара. Когато поомекне, пасирайте и и оставете да изври водата в тенджерата за няколко минути, като разбърквате, за да не загори. Добавете към тиквата жълтъците, настърганата кора от цитрусовите плодове и всички други съставки една по една, като разбърквате внимателно. Разбийте белтъците на твърд сняг. Постепенно и внимателно прибавете тиквата. Изсипете сместа в намазнена и набрашнена тава. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. По желание сервирайте сладкиша поръсен с пудра захар или намазан с пухкава сметана, яйчен крем или сладко по ваш избор.

Още по темата
Още по темата
Лимонов пай с крем ванилия
Сваряваме млякото и махаме от огъня.Прибавяме разбитото нишесте заедно със захарта и изсипваме към млякото. Слагаме на огъня и бъркаме докато се сгъсти. Махаме от...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц