Телешки език с домати и сирене в гювече

Телешки език с домати и сирене в гювече Лакомник

Вкусно предложение за семейната трапеза

Телешки език с домати и сирене в гювече
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 г сирене

150 г настърган кашкавал

500 г телешки език

2-3 домата

50 г ориз

1 глава лук

4 яйца

40 г краве масло

магданоз

джоджен

сол

Начин на приготвянe

Езикът се сварява в подсолена вода и се обелва под течаща вода. Оризът и част от настъргания лук се задушават в 150 мл вода и малко краве масло. Прибавя се джоджен. Обеленият език се нарязва на тънки ивици и заедно с останалия лук се запържва в сгорещеното краве масло. Към края се прибавят разбитите яйца и се пържат при постоянно бъркане. Към получената смес се прибавя задушеният ориз и се разбърква. Доматите се нарязват на колелца с дебелина около 1/2 см. В гювечета се подреждат доматите нарязани на колелца, отгоре се изсипва готовата смес и се поръсва с настърганото сирене и кашкавал. Запича се в предварително загрята на 180С фурна за около 15-20 минути.

 

 

 

Още по темата
Още по темата
Телешко в гювече
Нарежете месото на кубчета го запържете, прибавете малко вода и оставете да се задуши. Разпределете в гювечетата, прибавете нарязаните на кубчета картофи, ситно...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц