Телешки джолан със зелен боб на Биляна Гавазова

Телешки джолан със зелен боб на Биляна Гавазова Лакомник
Телешки джолан със зелен боб на Биляна Гавазова
Автор:Лакомник

Журналистката на БТВ Биляна Гавазова стана майка за първи път. Водещата има син Александър и в момента е на седмото небе от щастие. По време на бременността си Биляна се хранеше здравословно. Тя бе в ефир до седмия месец и внимаше с какво се храни. Признава, че никога не е гладувала, но предпочита сама да готви това, което обича. Така е сигурна, че не яде вредни продукти.

 

Необходими продукти:

1 кг телешки джолан

300 г доматен сос

50 г зелен боб

50 г грах

400 г картофи

200 г гъби

1 глава лук

80 г орехи

сол

Начин на приготвяне:

Сварете джолана в подсолена вода, извадете го от бульона, обезкостете и го нарежете на дребни парчета.  В сгорещено масло и малко бульон задушете ситно нарязаните лук, гъби и грах.  Към средата на задушаването се прибавяи зеленият фасул.  Сварете картофите и ги намачкайте на пюре.  Към задушената зеленучкова смес прибавете месото. Поръсете със смлените орехи и разбъркайте.  Сервирайте джолана с пюрето, залят с доматения сос.

Още по темата
Още по темата
Пиле с мед и портокали на Галя Щърбева
Водещата в Нова телевизия Галя Щърбева е ценител на вкусните и здравословни ястия. Галя нескромно казва, че не се смята за експерт в кухнята, но винаги готви с...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц