Тв водещата Мира Добрева не е маниачка на теми диети. Тя признава, че с времето се е научила просто да хапва по-хубави храни. Опитва се да научи и децата си по-рядко да си купуват пици и мазни сандвичи.
"Често приготвям храната им за училище. По-добре аз да им направя сандвич, отколкото да изядат някой със съмнителни продукти". Мира си има и някои тънкости, които прилага у дома. Често приготвя киноа, вместо ориз, предпочита печено месо, пред пържено.
Необходими продукти:
500 г филе от сьомга
300 мл сметана
сокът и кората на 1/2 бр. лимон
4 с.л. копър нарязан на много ситно
1 с.л. магданоз
сол
зехтин
Начин на приготвяне:
Сьомгата се запича в тефлонов тиган без мазнина на среден огън и с капак, докато добие златиста кафява коричка. Изважда се и се слага на топло. В тигана се слага сметаната подправките, лимоновият сок и настърганата кора от лимон. Оставя се да поври 5 минути. Рибата и гарнитурата й се разпределят на порции и се поливат със соса.