Интересен вариант на любимата баница, но също толкова вкусен
Разтопете маргарина и охладете, а после смесете с всички останали съставки за тестото. Хубаво е брашното да е пресято и да го сложите в голям съд с бакпулвера и да направите кладенче по средата, както при месене на питка. В кладенчето сипете течните съставки и постепенно замесете тестото докато стане гладка и равномерна смес.
Отделно нарежете на ситно магданоза и намачкайте сиренето. Смесете ги добре. Едната част от тестото разточете на голям блат и сложете в намазнен съд за печене така че да покрива и стените и да стига до ръбовете. От останалата изрежете ленти с еднаква дължина и ги оставете на страна. Сипете в блата сиренето с магданоза и разпределете равномерно. Лентите от тестото сложете отгоре като ги кръстосвате, така че да се получи решетка. Слепете края им с блата, който стига до ръбовете. Намажете с отделения от едното яйце жълтък. Печете в загрята на 180 градуса фурна около 30 минути или до готовност.