Суфле с броколи и кашкавал

Суфле с броколи и кашкавал Лакомник

Лесна, бърза и вкусна рецепта за суфле със сирене. Хапвайте го топло

Суфле с броколи и кашкавал
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

80 г масло

2 с.л. олио за намазване

150 г рендосан кашкавал

300 мл топло прясно мляко

4 яйца

200 г брашно

сол на вкус

1 ч.л. черен пипер

1 с.л. тамари или риган

Начин на приготвянe

Намазваме с олио голям съд, който събира 1,700 мл или 4 малки купички. В тенджера слагаме 1 литър вода на среден огън и варим броколито за 20 мин. Изсипваме водата и оставаме да изстине. Поръсваме съдовете с рендосан кашкавал навсякъде. Прибавяме маслото на тих огън. След това добавяме брашното и объркваме за 1 мин. Слагаме по малко от млякото и бъркаме непрекъснато,  докато се сгъсти за около 3 мин. Прибавяме разбитите жълтъците, тамари или риган, сол, черен пипер и объркваме хубаво. Махаме от огъня и разбъркваме леко. Разбиваме белтъците на твърд сняг, слагаме 1 с.л. от сместта и отново разбъркваме. Накрая прибавяме по малко от белтъците към сместта и объркваме хубаво. Изсипваме сместта в съда и печем в загрята фурна на 200 гр. за 30 мин. или докато се зачерви. Сервираме веднага.

Още по темата
Още по темата
Картофено суфле
1,5 кг картофи се настъргват на едро ренде. 1 кг кайма се задушава в олио. Към нея се прибавя 1 глава ситно нарязан кромид лук, 1 морков и 1 връзка магданоз. Овкусява...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц