Свинско в сос

Свинско в сос Лакомник
Свинско в сос
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 големи моркова нарязани на едри парчета

600-700 г свинско филе

1 голям портокал

1 с.л. зехтин

1 средно голяма глава лук

1 с.л. горчица

1 пакет ориз за бързо приготвяне (бланширан)

Начин на приготвянe

В огнеупорен съд сложете морковите и ги залейте с 1 /3 чаша вода. Покрийте с капак и сложете в микровълновата за около 6-7 минути. Пригответе ориза по показаната инструкция на пакета. Нарежете свинското филе на средни парчета, леко ги начукайте и ги покрийте от двете страни със сол и млян черен пипер. Зехтинът се загрява в тиган, прибавя се подправеното месо и лукът и се пържат за около 4-5 минути. След това обърнете от другата страна, лукът трябва хубаво да се разбърка и оставете да се пържи за още 4-5 минути. Свинското трябва да придобие червеникав цвят. След това месото се отстранява в чиния, а лукът се оставя в тигана. Изцедете половин чаша портокалов сок и го смесете с останалия портокал и горчицата. След това с тази смес залейте лукът и оставете да се задуши за около 2 минути, като бъркате през това време. Оризът се поставя като канапе за месото. След като сте поставили ориза в чинията, отгоре сложете месото и украсете с лука и морковите. 

Още по темата
Още по темата
Пълнено свинско с ябълки
Загрейте фурната на 220 градуса. Месото нарежете на широка лента и в средата сложете ябълки и салвия. Навийте на руло. Намажете рулото със сол и пипер добре. Сложете...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц