Свински пържоли с кедрови ядки

Свински пържоли с кедрови ядки Лакомник
Свински пържоли с кедрови ядки
Време за приготвяне
Приготвяне
65 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г свинско филе или 4 пържоли

1 с.л. лимонов сок

2 с.л. кедрови ядки

1 ч.л. лимонова кора

1/2 с.л. мед

1 с.л. зехтин

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Нарежете месото на пържоли и ги начукайте със сол, черен пипер, подправки по желание и запържете в загрято олио за 5-7 минути. Извадете в чиния и покрийте. В останалия зехтин запържете за минута ядките, прибавете лимоновата кора, сока, меда и загрейте за 2 минути, докато соса се сгъсти. Върнете месото, запържете от двете страни във соса за 5 минути и сервирайте.

Още по темата
Още по темата
Агнешки шиш кебап с орехови и кедрови ядки
Смесете всички съставки и замесете докато заприлича на лепкаво тесто. Оформете шиш кебап, който да е плосък и набодете на шишчета. Замразете ги за 20 минути във...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц