Риба пане

Риба пане Лакомник

Хрупкав и апетитен аламинут за вечеря

Риба пане
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г филе от риба

20 г брашно

30 г галета

50 мл олио

1 яйце

10 г масло

15 г лимон

4 г сол

Начин на приготвянe

Рибните филета (от кефал, мерлуза, сом, пъстърва), почистени от кожата и костите, се нарязват на порции. Поръсват се със сол и черен пипер и се панират в брашно, яйце и галета. Преди пърженето се потапят още един път в леко разбитото яйце. Пържат се в маслена баня, докато на повърхността им се образува златистокафява коричка.

Порциите се оформят, като в средата на чинията се поставя филето, а около него се нареждат пържени картофи и кръгчета от домати. Отгоре рибата се полива с разтопено масло. Поставя се и парченце лимон.

Още по темата
Още по темата
Панирано сирене  с орехова коричка
Слага се сиренето за 10-ина минути във фризера. През това време се разбиват яйцата заедно с оцета. Отделно се смесват галетата, смлените орехи, черният пипер,...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц