Пържено пиле по мексикански
Крехко месце с апетитна коричка за обяд
Приготвяне
60 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В голям тиган на средно силен огън стопете маслото. Подправете от всички страни пилето със сол и пипер и сложете парчетата месо в тигана да се изпържат до златисго. Извадете пилето от тигана и оставете настрана.
В същия тиган добавете чесъна и задушете за една минута. Почистете тигана с лимонов сок, като внимателно отстраните с дървена шпатула отломките от задушените продукти, но не го мийте. Върнете го на котлона и сипете пилешкия бульон и чушките. Подправете с чилито, кимиона, сол и черен пипер. Оставете да заври и намалете да къкри на бавен огън. Върнете пилето в тигана и оставете да къкри докато изври течността. Сервирайте с поръсен кориандър и гарнитура по желание.
Още по темата
Почистете пилето и го подправете със сол и черен пипер. Оставете да престои 1 час и го поставете във форма за печене. Залейте с бирата и печете в предварително загрята...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп