Пържено пиле по мексикански

Пържено пиле по мексикански Лакомник

Крехко месце с апетитна коричка за обяд

Пържено пиле по мексикански
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г пилешки гърди или бутчета

4 супени лъжици кокосово масло (или обикновено)

5 скилидки чесън, намачкан

1/4 чаша лимонов сок

1/2 чаша пилешки бульон

2 нарязани на кубчета малки люти чушки

2 ч.л. чили на прах

1 ч.л. кимион на прах

сол и пипер на вкус

шепа пресен кориандър

Начин на приготвянe

В голям тиган на средно силен огън стопете маслото. Подправете от всички страни пилето със сол и пипер и сложете парчетата месо в тигана да се изпържат до златисго. Извадете пилето от тигана и оставете настрана.

В същия тиган добавете чесъна и задушете за една минута. Почистете тигана с лимонов сок, като внимателно отстраните с дървена шпатула отломките от задушените продукти, но не го мийте. Върнете го на котлона и сипете пилешкия бульон и чушките. Подправете с чилито, кимиона, сол и черен пипер. Оставете да заври и намалете да къкри на бавен огън. Върнете пилето в тигана и оставете да къкри докато изври течността. Сервирайте с поръсен кориандър и гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Пилешки бутчета в бира
Почистете пилето и го подправете със сол и черен пипер. Оставете да престои 1 час и го поставете във форма за печене. Залейте с бирата и печете в предварително загрята...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц