Пълнена скумрия

Пълнена скумрия Лакомник

Сгответе бързо и здравословно за вечеря

Пълнена скумрия
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 скумрии

2 връзки магданоз

1 глава лук

1 глава чесън

1 бр. лимон

олио

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Скумриите се изчистват много добре, махат се хрилете и черните ципи, като главите се запазват. Осоляват се на вкус. Главата чесън се счуква на кашица с малко сол и се маже с нея вътрешността на рибата. Магданозът се нарязва на ситно и с него се пълни рибата. Прибавят се нарязани на полумесеци лимон и лук, капва се по мъничко олио вътре. Напълнената риба се увива добре в намазано с олио домакинско фолио и се пече на умерена фурна 30 минути. Поднася се със салата според сезона.

 

Още по темата
Още по темата
Скумрия със сос от гъби
Почистената риба се измива, отделят се перките и хрилете, посолява се и се оставя да престои 30 минути. През това време се приговя соса: нарязаните гъби се изпържват в...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц