Пухкави кренвиршки
Топла и мека закуска за цялото семейство
Приготвяне
90 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разтворете маята в топлото мляко със захарта, покрийте и оставете на топло да се активизира. Сипете 2 ч.ч. брашно в тава, добавете маята, солта, олиото и замесете меко и гладко тесто, като добавяте по още брашно. Оставете го в да втаса, докато удвои обема си. Разделете го на 2 части. Всяка разточете на кръг и намажете с разтопено масло. Изрежете триъгълници с желаната големина от вас на кренвиршките. Сложете по парче кренвирш и завийте. Наредете ги в намаслена тава и отново ги оставете да втасат отново за половин час. Поръсете с маково семе и запечете в загрята на 180 градуса фурна около 20 минути. Намажете ги с масло, докато са още топли.
Още по темата
Накиснете гевреците в подсоленото мляко, докато омекнат. Намажете кренвиршите с горчица. Изцедете гевреците и нанижете с тях кренвиршите. Наредете ги в намаслена тава,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп