Продуктите, които да държите далеч от хладилника

Продуктите, които да държите далеч от хладилника Лакомник
Продуктите, които да държите далеч от хладилника
Автор:Лакомник

Знаете ли, че някои от продуктите, които присъстват в менюто ви, загубват вкусовите си качества и полезните си вещества, ако бъдат съхранявани в хладилник? Днес ще ви споделим кои са продуктите, които е препоръчително да държите на стайна температура, за да не нарушавате здравословния си начин на живот.

Авокадо

Ако сложите неузряло авокадо в хладилника, то ще омекне, заради влагата, но в същото време ще остане недозряло.

Картофи

Картофите никак не обичат температури под 7 градуса. Освен това след престоя си в хладилника, те стават канцерогенни.

Шоколад

Когато шоколадът се съхранява на твърде ниски температури, той загубва почти изцяло вкусовите си качества и „побелява“, защото върху горния слой се образуват захарни кристалчета.

Тропически плодове

При ниски температури плодовете изгниват много по-бързо и от полезни се превръщат във вредни.

Босилек

Пресният босилек трябва да се съхранява единствено на стайна температура. В противен случай листата му увяхват.

Зелен фасул

Ако искате да запазите зеления фасул за по-дълго, е най-добре да го замразите. Но никога не го съхранявайте в хладилника.

Лук

Влагата в хладилника унищожава свежестта, вкуса, полезните качества на лука и прилепва бактерии към него.

Кафе

Ако някога ви хрумне да сложите кафето си в хладилника, по-добре се откажете от идеята, защото там то ще загуби аромата си.

Зехтин

Зехтинът трябва да бъде съхраняван единствено при плюсови температури (между +12 и +16 градуса по Целзий).

Мед

Ниските температури и влагата в хладилника подпомагат кристализирането на меда и той променя текструата си, освен това загубва полезните си свойства.

Домати

Хладилникът възпрепятства зреенето на доматите, заради което те омекват и изгниват по-бързо, още преди да се узрели.

Хляб

Когато е в хладилника, хлябът старее много по-бързо и след това се налага да го изхвърлите. Ако е съхраняван на стайна температура, можете просто да си направите сухари от него.

Патладжани

Патладжаните, известни още като далечни роднини на доматите, също не обичат ниските температури, защото те унищожават хранителните им качества и спомагат за бързото им гниене.

Банани

Ако са съхранявани в хладилник, бананите придобиват особено непривлекателен вид, защото потъмняват и омекват.  

Още по темата
Още по темата
Най-полезните плодове за закуска
Предлагаме 5 полезни плода за закуска, с които да опиташ да започнеш деня и да усетиш разликата! Банан Този плод в перфектен за закуска, тъй като дава необходимото...
Напиши коментар »
(3)
Good drill equal! Thanx you for you problem http://pijarbara.com/8-key-tactics-the-pros-use-for-service-mobile-application-development-services-web-service-appille
ginetta g15stiri online live http://ceauto.hu/node/1391 gigi d alessio cantantegel polish nail dulcolax compresse prezzometformina in gravidanza http://verizonwireless.koreansite.us.com/data-only-plan gel filtrialessia aquilani
Доброго времени суток дамы и господа! Наша компания занимается свыше 10 лет производством грузозахватных приспособлений. Основные направления и виды нашей деятельности: 1)грузозахватные приспособления 2)съёмные грузозахватные приспособления 3)Стропы 4)траверсы 5)траверсы грузоподъемные Всегда рады помочь Вам!С уважением, ООО "ДиалСтроп". http://mywomanhealth.ru/user/Maxaou/ http://social-mob.hol.es/user/Maxjij/ http://nifnif.info/user/Maximzqe/ http://epiccraft.hol.es/user/Maxoln/ http://escada.hol.es/user/Maxxli/
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Пасивността на един човек може да ви доведе до раздразнителност и нетърпение. В петък искате нещата да стават бързо и да извличате конкретна полза от всичко. Независещи от вас обстоятелства обаче ще ви спъват в начинанията. В събота и неделя гледате по нов начин на старите проблеми. Парите придобиват съвсем друг смисъл. В началото на седмицата ви занимава важният въпрос с кого да работите. Не бъдете мнителни в сряда, защото може да изпуснете златна възможност. Отваряйте си очите на четири и бъдете по-мнителни към познатите си. Сред тях има хора, които се чудят как и кога да ви подлеят вода.