Печени кюфтета с песто и кашкавал

Печени кюфтета с песто и кашкавал Лакомник

Ароматен вариант по италиански на любимата рецепта

Печени кюфтета с песто и кашкавал
Време за приготвяне
Приготвяне
25 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г телешко, на кайма

3/4 чаша галета

1/3 чаша песто

1/4 чаша пресен спанак, нарязан ситно

1/4 чаша прясно настърган пармезан или кашкавал

1 голямо яйце, леко разбито

щипка сол и черен пипер 

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 180 градуса. Пригответе тавичка, постлана с намаслена хартия за печене.

В голяма купа смесете всички съставки и разбъркайте добре с ръце. Оформете от сместа топки с големината на дланта ви и ги наредете в тавичката на разстояние 1-2 сантиметра една от друга.

Печете 10 минути, след което обърнете и печете още 10 минути.

Може да ги сервирате с гарнитура от пюре или върху спагети и макарони с доматен сос.

Още по темата
Още по темата
Телешки кюфтета с бял сос
Каймата се омесва добре с ориза, солта и магданоза. Правят се кюфтета и се пускат в 3 ч.ч. вряща вода. Кюфтетата се варят, докато омекне оризът и месото се свари....
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц