Палачинкова торта с шоколадов крем

Палачинкова торта с шоколадов крем Лакомник

Лесна и ефектна домашна торта

Палачинкова торта с шоколадов крем
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За палачинките:

1/2 литър прясно мляко

250 гр брашно

3 яйца

1 щипка солa

25 гр масло

За крема:

200 мл прясно мляко

150 гр пудра захар

100 гр сухо мляко

100 гр масло

4 с.л. какао

1 ванилия

 

Начин на приготвянe

Брашното, яйцата, прясното мляко, солта и разтопеното масло  се изсипват в дълбока купа и се разбиват до получаването на палачинково тесто, малко по-рядко от боза. Тестото се оставя за половин час на стайна температура. Палачинките се пекат в подходящ тиган. Приготвя се кремът. За целта прясното мляко се изсипва в малка тенджерка и заедно с пудрата захар и ванилията се загрява на котлона. Прибавят се сухото мляко, маслото и какаото, и сместа се бърка до разтварянето на продуктите и сгъстяването на крема. Палачинките се подреждат една върху друга в подходяща чиния, като между тях се намазва от шоколадовия крем. Това се повтаря до изчерпване на продуктите, като тортата завършва с крем. Декорирайте по желание.

 

Още по темата
Още по темата
Палачинкова торта “Разкош”
Палачинките: Яйцата се разбиват със захарта, олиото и коняка. Добавят се млякото и ванилията. Брашното заедно с бакпулвера се прибавят, като се сипва по малко, за да...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц