Мъфини от леща и моркови

Мъфини от леща и моркови Лакомник

Вкусни и здравословни кексчета за хапване през целия ден

Мъфини от леща и моркови
Време за приготвяне
Приготвяне
25 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 чаша сварена леща

2 моркова, настъргани

1/3 чаша настърган пармезан

1 яйце

2/3 чаена чаша олио

3-4 сушени домати, наситнени

1/3 чаша зехтин

2 чаени лъжички дижонска горчица

1 чаена лъжичка сушена мащерка

1 скилидка чесън, намачкана

сок от 1/2 лимон

1/2 чаена лъжичка кимион

1/2 чаена лъжичка сол

1/4 чаена лъжичка черен пипер

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете лещата си морковите, пармезана и яйцето. Разбъркайте добре и добавете и доматите, олиото, четвърт чаша вода, горчицата, мащерката, чесъна, лимоновия сок, кимиона, солта и черния пипер и пасирайте добре до гладка смес. Добавете малко вода, ако е необходимо допълнително да помогне с смесването.

Разделете сместа между в 12 намаслени формички за мъфини (кексчета). Печете 18 минути, така че кексчетата да останат леко влажни. Не прекалявайте с печенето, защото лешените мъфини ще изсъхнат прекалено много и ще се втвърдят. Оставете да изстине за няколко минути преди да отстраните от формичките.

Още по темата
Още по темата
Кексчета от киноа със спанак и сирене
Сварете киноата за 15 минути на умерен огън, докато набъбне и омекне. Нужна е чаша вода. Загрейте фурната до 170 градуса. Леко разбийте яйцата и ги смесете със...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц