Мусака от зрял боб

Мусака от зрял боб Лакомник

По-интересен вариант на любимата българска вкусотия

Мусака от зрял боб
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 1/2 ч.ч. боб

3 – 4 моркова

7 глави кромид лук

150 г олио

1 с.л. червен пипер

сол на вкус

1 с.л. чубрица

1/2 глава целина

3 – 4 домата от консерва

5 – 6 маслини

200 г бекон

За заливката:

2 яйца

1 кофичка кисело мляко

Начин на приготвянe

Зрелият боб се накисва от вечерта и после се сварява с лъжичка червен пипер, целите моркови, целината и сол на вкус. Отделно с малко мазнина се задушава нарязания лук и се прибавят сварените моркови, нарязани на кръгчета. В обилно намазнена тавичка се изсипва ред боб, ред лучена смес и отгоре се нареждат морковите, нарязаните домати, обезкостените маслини, нарязания на ивички бекон. Подправя се отделно отново с чубрица и магданоз и се пече в умерена фурна. Може да се долее малко вода, с която е сварен боба.

Още по темата
Още по темата
Мусака със зеленчуци и пилешко месо
Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Зеленчуците се сваряват за 2-3 минути. Нарязаното на кубчета месо се запържва в зехтина. Бульонът се разтваря в 1 чаена...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц