Мекици с кашкавал

Мекици с кашкавал Лакомник

Мекички за всички - топли, меки и чудесни

Мекици с кашкавал
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
8
Автор
Жанета Караиванова, Елхово
Лакомник Необходими продукти

За тестото:

500 г брашно

250 мл хладка вода

1 пакетче суха мая

1 ч.л. мед

1 ч.л. оцет

1 ч.л. сол

2 с.л. олио

За пълнежа:

кашкавал, сирене, шунка, сладко или друго по избор

Начин на приготвянe

В малка купичка слагаме около 3-4 с.л. хладка вода, меда, оцета и маята, разбъркваме и чакаме да шупне. В дълбока купа пресяваме брашното правим кладенче в средата и слагаме солта и олиото и изсипваме шупналата мая и наливаме водата. Замесваме средно твърдо тесто и месим, докато омекне около 20 мин. Оставяме го да втаса около 30-40 мин. и разделяме на няколко топки. Разточваме кора дебела 0,5 см и с купичка или форма изрязваме кръгчета. В средата на всяко кръгче слагаме плънка по ваш вкус и отгоре покриваме със същото изрязано кръгче. С пръст притискаме краищата и пържим на маслена баня.

Още по темата
Още по темата
Мекици с пилешко
Смесете яйцата, айрана, брашното, содата, сол и разбъркайте добре. Сварете месото в подсолена вода и с подправки по избор, нарежете на ситно. Загрейте олио и с лъжица...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц