Мекици с кашкавал
Мекички за всички - топли, меки и чудесни
Приготвяне
90 минути
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В малка купичка слагаме около 3-4 с.л. хладка вода, меда, оцета и маята, разбъркваме и чакаме да шупне. В дълбока купа пресяваме брашното правим кладенче в средата и слагаме солта и олиото и изсипваме шупналата мая и наливаме водата. Замесваме средно твърдо тесто и месим, докато омекне около 20 мин. Оставяме го да втаса около 30-40 мин. и разделяме на няколко топки. Разточваме кора дебела 0,5 см и с купичка или форма изрязваме кръгчета. В средата на всяко кръгче слагаме плънка по ваш вкус и отгоре покриваме със същото изрязано кръгче. С пръст притискаме краищата и пържим на маслена баня.
Още по темата
Смесете яйцата, айрана, брашното, содата, сол и разбъркайте добре. Сварете месото в подсолена вода и с подправки по избор, нарежете на ситно. Загрейте олио и с лъжица...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп